Hvorfor litium-batteri?

Miljø. Våre litiumbatterier er miljøvennlige og inneholder ingen skadelige stoffer for miljøet. 

Vekt og volum. Sammenlignet med bly-syre-batteri er vekten reudusert med 75% og volum med 50%.

Levetid. Inntil 5 ganger lengre enn tradisjonelle bly-syre-batterier. 

Innebygd BMS (Battery Management System)Sørger for maskimal levetid og ytelse. Alle våre litiumbatterier har innebygd BMS og du trenger ikke bekymre deg for overladinger, overutlading eller overoppheting.

Lading og utlading. Litiumbatteri kan fullades raskt, Lading av blybatteri flater ut etterhvert som det fylles opp og kan være vanskelig å få helt oppladet. De fleste av våre litiumbatterier kan lades fra tomt til fullt på 2-3 timer. Litium kan utlades mange flere ganger og dypere (såkalt mange sykluser). Mens vanlig blybatteri ikke bør utlades under 50%, kan litium trygt utlades ned til 10%. BMS stanser strømmen før batteriet er helt tomt.

Kvalitet - Alle våre litiumbatterier er laget med såkalte prismatiske celler. Det er den beste teknologien for litium- batterier.

Noe negativt?

Pris. Litiumbatteri er ganske dyrt sammenlignet med blybatteri (vanlig flytende, AGM og Gel). Men det er likevel mest riktig å sammenligne et 100At litiumbatteri med et 250At blybatteri, dvs. 2,5 ganger lagringskapasitet. Når en også tar i betraktning at levetiden er svært mye lengre, samt de andre gode egenskapene til litium, så er litiumbatteri ikke nødvendigvis dyrere enn blybatteri.

Kulde. Litiumbatteri som ikke har betegnelse "varme" skal ikke hurtiglades i kuldegrader. Med litium "med varme" er problemstillingen eliminert.

Sammenkobling til stor batteribank. Alle litiumbatterier kan kobles parallelt (pluss til pluss osv) til høyere lagringskapasitet. Våre litiumbatterier som heter "varme og blåtann" kan også kobles i serie til høyere spenning som 24 og 48Volt (pluss på ene batteriet til minus på neste). Det samme gjelder ltiium-batteriene merket "serie".


Tilbake